Mina reflektioner

Pizzasallad

Efter ett idogt letande hittade jag för några år sedan ett utmärkt recept på ”pizzasallad”, smakar precis som den gör på pizzerian runt hörnet.

Jag brukar göra en sats under helgen – så har man en god sallad att plocka fram ur kylen under den kommande veckan när man har lite mindre tid för matlagning.

Ingredienser
1 dl olja (gärna olivolja)
1 dl vinäger (balsamvinäger går utmärkt, är den mörk så ger den en mörk nyans på den färdiga salladen)
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 medelstort vitkålshuvud
Mellanmalen svartpeppar

Tillagning
Börja med att strimla vitkålen ex med en osthyvel och lägg den i en plast eller glasskål. Koka sedan samman olja, vinäger, vatten salt och socker. Häll vätskan över salladen och smaksätt med svartpeppar. Salladen smakar bäst om den få dra ett par dagar i kylskåp, rör om några gånger under den tiden.

Observera: Använd endast plast eller glasskål. Lämna inte metallredskap i salladen.

Written by melkerlarsson

27 januari, 2011 den 22:00

%d bloggare gillar detta: