Mina reflektioner

Säsong för tomater, blandad tomatsallad

I Sverige tenderar vi till att misshandla tomater lite grand, de förvaras alldeles för kallt och serveras därefter kylskåpskalla, antingen skivade eller klyftade, men man kan göra roligare saker med dem.

Blandad tomatsallad

Till tomatsalladen behövs något över ett halvkilo tomater av olika färger, sorter och storlekar. De mindre halveras enkom, de större kan man klyfta i fjärdedelar eller t o m åttondelar, vissa mindre tomater kan lämnas som dom är. Blanda tomaterna med, en tunt skivad rödlök och önskad mängd kalamataoliver.

Blanda ihop 2 msk rödvinsvinäger (gärna balsamvinäger) en 1/2 dl olivolja, salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta, häll därefter detta över tomaterna och rör runt.

Såvida du haft den i kylen innan servering, ställ fram den i god så att den blir rumstempererad.

På den påskbuffé jag gjorde i år hade såväl tomatsalladen som de ugnstorkade tomaterna en strykande åtgång.

Written by melkerlarsson

18 maj, 2011 den 06:05

%d bloggare gillar detta: