Mina reflektioner

Majs

leave a comment »

Augusti betyder inte bara kräftor, det är även den månad som svenskodlad majs gör entré i grönsaksdiskarna, när man kan köpa 3 á 4 majskolvar för en tia är det bara att passa på att njuta.

I vår familj, där inte kräftor står särskilt högt i kurs, är det den svenska majsen vi ser fram emot när augusti månad tar sin början. Sedan njuter vi av denna så länge den finns tillgänglig, vanligtvis under augusti, september och en bit in i oktober. Under denna korta period äter vi majs flera gånger i veckan, ex ersätter vi pastan eller riset till köttbiten med en eller annan majskolv. Vanligtvis grillar jag majskolvarna i en grillpanna, men för bästa resultat förkokar jag majskolvarna i 5-6 minuter innan jag grillar dom. Detta behöver inte göras i direkt anslutning till att dom ska grillas, det är snarare en fördel om det görs en stund innan så att resterna av kokvattnet hinner ånga bort från majskolvarna innan dessa grillas.

Written by melkerlarsson

1 augusti, 2011 den 05:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: