Majs
Augusti betyder inte bara kräftor, det är även den månad som svenskodlad majs gör entré i grönsaksdiskarna, när man kan köpa 3 á 4 majskolvar för en tia är det bara att passa på att njuta.
I vår familj, där inte kräftor står särskilt högt i kurs, är det den svenska majsen vi ser fram emot när augusti månad tar sin början. Sedan njuter vi av denna så länge den finns tillgänglig, vanligtvis under augusti, september och en bit in i oktober. Under denna korta period äter vi majs flera gånger i veckan, ex ersätter vi pastan eller riset till köttbiten med en eller annan majskolv. Vanligtvis grillar jag majskolvarna i en grillpanna, men för bästa resultat förkokar jag majskolvarna i 5-6 minuter innan jag grillar dom. Detta behöver inte göras i direkt anslutning till att dom ska grillas, det är snarare en fördel om det görs en stund innan så att resterna av kokvattnet hinner ånga bort från majskolvarna innan dessa grillas.
Kommentera