Mina reflektioner

Äggröra

leave a comment »

Att äta äggröra till frukost inger en viss känsla av att bo på hotell, i alla fall brukar min fru tycka det, å visst har hon rätt.

När jag äter frukost på hotell brukar jag gärna ta knapperstekt bacon till, men just uppstigen hemma har jag ingen lust att stå och steka bacon, så då får rökt skinka hämtad direkt från kylskåpet utgöra tillbehöret.

Äggröra är enkelt att göra, till mig och frun brukar jag ta 6 ägg och en skvätt mjölk, äggen knäcker jag i en skål och rör därefter försiktigt ihop dessa med mjölken med en gaffel. Därefter värmer jag en kastrull, gärna teflon, med en skvätt margarin/smör i på medelstark värme till matfettet börjar bubbla, då häller jag i mjölk och äggblandningen. Därefter rör jag hela tiden med en trä- eller nylongaffel, tills äggsmeten börjar klumpa sig, färdigt är det när den uppnått den konsistens man önskar, jag föredrar en krämig äggröra, låter man den stå för länge blir den lite torr och tråkig.

Written by melkerlarsson

11 augusti, 2011 den 07:00

Publicerat i Frukost

Tagged with , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: