Mina reflektioner

Har du grisfötter på ditt julbord?

Inget ont om grisfötter, min sedan länge avlidna farfar njöt dessa tillsammans med några droppar ättika, men ingen annan gäst skulle kommit på tanken att äta dessa eller överhuvudtaget vidröra dom.

Jag trodde länge att min farfar var ensam om att äta grisfötter, ända tills en bekant berättade om att dom hade haft grisfötter på julbordet även i år, varpå någon hade ifrågasatt dessa och undrat vem som äter dom? Det visade sig att dessa bara ”fanns där” – han som en gång i tiden åt dem om det nu var hans pappa eller farfar hade gått bort för många år sedan, så dom bara fanns där.

Grisfötter är i sammanhanget bara en symbol för att vi ställer fram rätter på julbordet bara för att de ska finnas där, huruvida någon verkligen äter eller gillar rätten spelar mindre roll, den ska helt enkelt finnas där.

Jag har sedan länge rensat bort alla ”grisfötter” från mitt julbord, varför ska något som ingen äter av åka in och ut i kylen? Kvar på mitt julbord finns bara det som folk verkligen äter av. Jag försöker inte ens tillfredställa alla gästers smak, är det något som dom absolut vill ha, men som få andra gillar får dom njuta av detta under någon annan av julens alla lediga dagar – hemmavid!

Written by melkerlarsson

18 december, 2011 den 07:15

Publicerat i Årstider, Barn

Tagged with , , ,

%d bloggare gillar detta: