Mina reflektioner

Vad är det säsong för just nu?

Kunskapen om vilka grönsaker och vilken frukt det är säsong för är numera som bortblåst, när jag växte upp på sextiotalet var det lättare, det var bara och se efter vad som fanns i butikerna, det var det som det var säsong för. Som liten var jag väldigt förtjust i vindruvor, men min mamma köpte dom bara när det var säsong under hösten och då kostade dom runt 3 kronor per kilo, under övriga året kostade dom astronomiska summor om dom överhuvudtaget fanns att tillgå i butikerna.

Numera importeras frukt och grönt från jordens alla hörn, så begreppet säsong har blivit lite utsuddat, samtidigt är det bra och veta vad det är säsong för just nu av det enkla skälet att säsong innebär att frukten eller grönsaken är som bäst (och oftast billigast) just när det är säsong.

ICA Maxi har tagit ett trevligt initiativ för att sprida kunskap i ämnet, genom att särskilt exponera och framhålla de frukter och grönsaker som det för närvarande är säsong för. Även Hemköp har gjort liknande insatser med såväl informationsskrifter och säsongsbloggen.

Written by melkerlarsson

8 mars, 2012 den 07:20

%d bloggare gillar detta: