Mina reflektioner

Ett besök på modelljärnvägens hus

Idag besökte sonen och Modelljärnvägens hus, det blev en lång resa från Skarpnäck med tunnelbana, pendeltåg, Upptåget och buss från Uppsala till Söderby strax söder om Alunda i Uppland.

Under promenaden från busshållplatsen till Modelljärnvägens hus hittade sonen mängder med sniglar, men dessa fick stanna på platsen, inte följa med hem till Snigelköping på balkongen hemma i Skarpnäck. Väl framme vid Modelljärnvägens hus blev det full fokus på tåg, detta var såväl mitt som sonens första besök, sonen fann sig snabbt tillrätta, det fanns tåg i varje hörn, såväl inomhus som utomhus. Sonens lycka var total när han upptäckte att man kunde köra med en hel del av tågen själv, efter närmare tre timmar var det dags att lämna Modelljärnvägens hus och återvända hem.

Jag slås av att resan till och från Modelljärnvägens hus var mer än dubbelt så lång som vår vistelse där, men vad gör det när man har en son som njuter av såväl besöket som resan dit och hem, att resa är också en upplevelse och en händelse i sig. Sonen och jag kommer absolut att återvända till Modelljärnvägens hus, för drömmen om en modelljärnväg finns både hos såväl liten som stor kille.

Written by melkerlarsson

11 juli, 2012 den 22:45

%d bloggare gillar detta: