Mina reflektioner

Sonens sniglar har flyttat hemifrån

Vi hade tänkt att sonens sniglar skulle få bo ytterligare ett par veckor på balkongen, men befolkningsexplosionen blev för stor, invånarantelet i sonens Snigelköping har under de senaste dagarna ökat lavinartat. Så vi var tvugna att ta det smärtsamma beslutet att låta sniglarna återvända till naturen i förtid.

Totalt tog han hem ca 30 sniglar av varierande sort, parksnäckor, trädgårdssnäckor och vinbergssnäckor. Då en mängd sniglar vistades på samma plats uppstod möjligheten att föröka sig, å det har dom verkligen gjort. För ett par månader sedan var dom ett trettiotal, nu är dom hundratals och då fler var på gång bestämde vi oss för att i förtid låta dessa återvända till sitt rätta element, naturen, vilket var tänkt att ske först i månadsskiftet augusti/september.

Det var med en viss sorg som vi lastade golvkrukan på pirran och klädde in den för att dra den till den närbelägna skogen, sonen fällde några tårar på vägen, vi har dock alla blivit fästa vid sniglarna under de månaderna de bott hos oss och särskilt de vid nyfödda småsniglarna.

Väl framme  i skogen placerade vi golvkrukan på en undanskymd plats med mycket lövträd och till vår glädje fanns det gott om sniglar på platsen, vi kommer att besöka dom många gånger framöver.

%d bloggare gillar detta: