Mina reflektioner

Nu är det säsong för sparris

Grön sparris, sparrisNu är det säsong för sparris, här hemma äter vi sparris på längden, tvären och bredden, sparris betyder helt enkelt vår.

Det tog ett tag att övertyga frun om att sparris var gott, precis som många andra hade hon bildat sig en uppfattning om sparris efter att ha ätit burksparris i någon sallad, burksparris och färsk sparris kan dock inte jämföras, burksparris är näst intill oätbart.

Jag brukar grilla grön sparris i en grillpanna, lättgrillad, och servera den till en kötträtt eller ugnssteka grön sparris inlindad i parmaskinka och servera den som en förrätt mm mm, det är bara att söka sparrisrecept på nätet. Dessvärre har jag inte fått frun att förstå tjusningen med vit sparris – i alla fall inte ännu.

När du köper grön sparris bör du se till att den är spänstig, när den är alltför ”böjlig” och ”russinlik” är den inte så kul.

%d bloggare gillar detta: