Mina reflektioner

Eget knäckebröd

Detta måste vara det enklaste receptet på knäckebröd som jag hittat, det är kanske inget knäckebröd för frukosten, men passar utmärkt till kvällens soppa eller en ostbricka. 
Eget knäckebröd
Ingredienser:
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl rapsolja (eller annan olja, ex olivolja)
  • 2 dl dinkelmjöl eller bovetemjöl
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kryddor, t ex kummin, fänkål, rosmarin, spiskummin eller timjan

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Koka upp vattnet
  • Rör ihop alla ingredienser och avsluta med att blanda ner det kokande vattnet. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper med en slickepott. Degen ska täcka större delen av papperet, skär i lämpliga rutor, strö eventuellt på lite mer flingsalt (det brukar jag göra)
  • Grädda knäckebrödet drygt 1 timme. Låt svalna och bryt i bitar.
%d bloggare gillar detta: