Mina reflektioner

Ett besök på Östergötlands Järnvägsmuseum

Gamla Linköping, Östergötlands JärnvägsmuseumI går besökte jag och sonen Gamla Linköping, vi passade då självklart på att besöka Östergötlands Järnvägsmuseum som ligger nästgårds, på Valla gård, det är bara en kort promenad mellan Gamla Linköping och Valla gård.

Jag har under flera år haft ambitionen att besöka Östergötlands Järnvägsmuseum men då jag aldrig haft vägarna förbi, har det aldrig blivit av. Dock har jag numera en son, som dessutom han är järnvägsintresserad, så när vi ändå var i Norrköping passade det utmärkt med en tur till Linköping och Gamla Linköping.

Östergötlands Järnvägsmuseum är inte stort, men har ett antal mycket väl bevarade fordon som näst intill samtliga har anknytning till det en gång så stora nätet av smalspåriga järnvägar i Östergötland. Kring fordonen finns sevärda objekt med järnvägsanknytning samt en utställning som berättar om järnvägarna i Östergötland, mycket sevärt för en järnvägsintresserad far och son.

Vi fann fö Gamla Linköping mycket sevärt, sonen som nyligen gick ut andra klass uppskattade exempelvis det lilla skolmuseumet.

2014-07-01 Gamla Linköping, Järnvägsmuseet (17) 2014-07-01 Gamla Linköping, Järnvägsmuseet (15)

 

%d bloggare gillar detta: