Mina reflektioner

Caesarpasta

En ganska så matig pastasallad med en härlig sälta, man kan naturligtvis göra egen Ceasardressing, men på sommaren vill jag kunna lägga tid på annat än matlagningen så jag köper färdig Ceasardressing.

CaesarpastaIngredienser 4 portioner

  • 400 g Strozzapreti eller annan pasta
  • 2 pkt bacon (à 140 g)
  • 2 huvuden romansallad
  • 150 g Grana Padano eller Parmigiano Reggiano D.O.P. 22 mån
  • Ceasardressing (f’ärdigköpt i mitt fall)

Gör så här:

  • Koka pastan.
  • Stek baconskivorna eller baconbitarna knapriga i het torr panna och lägg dem på ett hushållspapper för att suga upp överflödigt fett. (Jag brukar ställa pannan åt sidan, vinkla den något och peta upp baconet i det övre hörnet så hamnar fettet i den lägre delen av pannan, i alla fall det mesta av det)
  • Riv/skär romansalladen grovt och blanda sedan dressingen, -salladen och pastan.
  • Lägg upp portionsvis på tallrikar
  • Toppa med hyvlad parmesanost och bacon i bitar.
%d bloggare gillar detta: