Mina reflektioner

Kycklingfilé i senap- och dragonsås

En härlig kycklingrätt, originalreceptet anger att kycklingen ska serveras med pressad potatis, men jag föredrar ris.

Kycklingfilé, sås med dragon och senapIngredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olja

Sås:

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk dragon
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader, strimla paprikan, smörj en ugnssäker form med olja och sprid ut de strimlade paprikorna i formen, låt paprikorna stå i ugnen 8-10 minuter.
  • Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn dem runt om i olja tills de får en gyllenbrun yta (detta kan man göra någon timme i förväg) Lägg kycklingfiléerna över paprikan, stek dessa i ugnen ytterligare ca 20 min tills kycklingens innertemperaturen är 68 grader.
    • Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör om väl. 
Häll i mjölken lite i taget och låt såsen koka ca 5 min. Tillsätt crème fraiche, senap, dragon, salt och peppar och låt det koka upp.
  • Servera kyckling och paprika med sås och ris.

Written by melkerlarsson

27 november, 2014 den 18:01

%d bloggare gillar detta: