Mina reflektioner

Tapas, Flamencoägg

Flamencoägg, tapasFlamencoägg har blivit en favorit här hemma oavsett årstid, en enkel och god tapasrätt.

Ingredienser (fyra portioner):

  • olivolja
  • gul lök, tunt skivad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 röda paprikor, urkärnade och hackade
  • 4 tomater, skalade, urkärnade och hackade
  • 1 msk hackad färsk persilja (kan uteslutas eller ersättas med lite torkad persilja)
  • ca 150 – 200 g majskorn på burk, avrunna
  • 4 ägg
  • salt och cayennepeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°.

Hetta upp olivoljan i en stor, tjockbottnad stekpanna eller kastrull, lägg i lök och vitlök och stek på låg värme i 5 minuter, tills löken mjuknat, rör om då och då. Tillsätt de röda paprikorna och stek i ytterligare 10 minuter, rör om då och då under tiden. Rör ner tomater och persilja, krydda efter smak med salt och cayennepeppar och stek i ytterligare 5 minuter. Rör sedan ner majskornen och lyft bort stekpannan/kastrullen från plattan.

Fördela blandningen i 4 ugnsfasta portionsskålar. Gör ett hål i ytan i varje form med hjälp av en sked, knäck ett ägg i varje urholkning.

Ugnsbaka i 15-20 minuter eller tills äggen har stelnat. Servera Flamencoäggen varma.

 

Annonser

Written by melkerlarsson

25 januari, 2015 den 22:07

Publicerat i Recept

Tagged with , , , ,

%d bloggare gillar detta: