Mina reflektioner

Hur många barn och ungdomar samlar frimärken idag?

leave a comment »

Postmuseum, samla frimärkenHur många barn och ungdomar samlar på frimärken idag? Den frågan fick jag anledningen att ställa mig i veckan när jag och sonen besökte Postmuseum i Stockholm, den nioårige sonen uppvisar nämligen ett stort intresse för frimärken och för många andra saker som jag trodde var mer eller mindre utdöda idag.

Hans intresse för frimärken är faktiskt så stort att han och jag har införskaffat ett frimärksalbum och han går noggrant igenom posten hemma på jakt efter frimärken, även om det mesta som hamnar i brevlådan idag inte är försett med ett äkta frimärke.

Jag själv var under många år i min ungdom en flitig och aktiv frimärkssamlare, jag gick på frimärksutställningar och mässor, vilket inte var särdeles udda på 60- och 70-talet, men idag torde väl intresset för frimärken ha dött ut i den Postmuseum, samla frimärkenyngre generationen, dom skickar väl inte ens brev och vykort, vilket inte jag heller gör numera.

Förr hade jag alltid frimärken hemma, det var en basvara, man skickade ju regelmässigt brev eller vykort, numera har jag aldrig frimärken hemma och behöver jag frimärken blir det helt plötsligt besvärligt, dom måste ju inhandlas och jag vet inte ens vad portot för ett brev eller vykort är idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: