Mina reflektioner

Anders Franzéns park i Hammarby sjöstad, en underbar lekplats

leave a comment »

Idag besökte jag och sonen Anders Franzéns park i Hammarby sjöstad, en underbar lekplats, i klass med Bryggartäppan på Södermalm, Mulle Meck parken i Ulriksdal och alla de fantastiska temalekplatserna i Malmö.

Lekplatsens tema är varvsindustri och sjöfart, vad vore annat att vänta i en park uppkallad efter Vasa´s upptäckare Anders Franzén, sonen älskade lekplatsen, så dit lär jag få återvända många gånger, gärna en dag då det är lite svalare än det var i dag.

Det märkliga är att trots att lekplatsen öppnade hösten 2014 har man inte haft en minsta tanke på funktionshindrade (rullstolsburna) föräldrar. Endast ca 1/4 av lekparken är åtkomlig för föräldrar med rullstol som vill följa sitt barn när det leker, det hade varit enkelt ordnat, man hade behövt sära på husen några decimeter och göra bryggan några decimeter bredare på ett par ställen utan att det förtagit spänningen för de lekande barnen det minsta. Trist att man inte tänker längre när man gör en sådan här stor satsning, det hade ju inte kostat något om man tänkt till från början.

Anders Franzéns park (1) Anders Franzéns park (5) Anders Franzéns park (4) Anders Franzéns park (3) Anders Franzéns park (2) Anders Franzéns park

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: