Mina reflektioner

Paradiset, en annorlunda matbutik

leave a comment »

Paradiset Södermalm, grönsaksdisk (2) (800x488)Under fredagens promenad hittade jag en minst sagt annorlunda matbutik, Paradiset,som ligger i fd Prisextras lokaler och jag som älskar matbutiker var ju bara tvungen att gå in och titta, men några inköp blev det inte, ville inte släpa en matkasse under den fortsatta promenaden.

Innanför entrén möts man av välsorterad och färgsprakande frukt- och grönsaksavdelning, på entréplan hittar man även den manuella disken med chark, kött och ost. Därefter tog jag rullbandet upp till den andra våningen, där hittade jag en fin mejeriavdelning, specerier, butiksbageriet som drivs av Saltå kvarn och en otroligt inbjudande Food Court där det kryllade av besökare. Personligen tror jag att framtiden tillhör de matbutiker som vågar göra något annorlunda, ex genom att servera mat i butiken, Paradiset bara befäster min teori.

Det som är speciellt med Paradiset är att bortåt 80% av produkterna är ekologiska/hållbara, samt att du hittar många produkter från små leverantörer i hyllorna, jag ska villigt erkänna att jag är en dålig konsument när det kommer till att välja ekologiska produkter, men kanske kan Paradiset ändra på detta, för dit kommer jag absolut att återvända och nästa gång kommer jag att lämna butiken med en välfylld tygkasse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: