Mina reflektioner

Löwenbräu, en klassiker vid Fridhemsplan

leave a comment »

Löwenbräu, Drottningholmsvägen, FridhemsplanRestaurang Löwenbräu öppnade ursprungligen i det som idag benämns Stockholms city, på Jakobsgatan.

När gamla Klarakvarteren revs flyttade Löwenbräu 1970 till de nuvarande lokaler vid Fridhemsplan, jag kom i kontakt med Löwenbräu första gången hösten 1977 när jag hade en sk PRAO plats på reklamfirman Bergström & Nissen-Lie som låg på Norr Mälarstrand, under de två veckorna intogs den dagliga lunchen på Löwenbräu, såvida jag inte hade möjligheten att följa med på någon pressvisning, vilket jag allt som oftast hade.

Därefter tog det några år innan jag åter besökte Löwenbräu, men då för att dricka öl under 80-talet, men när vattenhålen blev fler glömde jag bort Löwenbräu intill dess att jag flyttade till Alvik (Traneberg) år 2000, då kom jag att spendera många utekvällar på Kungsholmen, ex på Löwenbräu, där jag dessutom regelmässigt åt middag och även var frekvent gäst på deras mycket prisvärda julbord.

Sedan ett decennium tillbaka har jag barn och bor i en annan del av stan, men i en framtid hoppas jag återigen frekvent kunna besöka Löwenbräu.

Written by melkerlarsson

26 juli, 2015 den 21:37

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: