Mina reflektioner

Rödkål med sting

leave a comment »

RödkålKryddig rödkål med äpple, het sambal oelek, citron och honung har blivit en favorit hos mig, den traditionella rödkålen på julbordet upplever jag nämligen som lite mesig.

Ingredienser:

  • 2 rödlökar
  • 1 klyfta rödkål (ca 500 g)
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 1/2 – 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel

Gör så här:

Skala och skiva löken tunt. Strimla kålen med en osthyvel. Kärna ur äpplena och skär dem i små bitar.

Fräs löken, kålen och äpplena i smör i en stor stekpanna på svag värme ca 5 minuter.

Lägg över i en gryta och tillsätt buljong, sambal oelek, citronsaft, honung, salt och kanel.

Låt allt koka i ca 10 minuter.

Servera rödkålen ljummen eller kall.

 

Written by melkerlarsson

26 december, 2015 den 22:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: