Mina reflektioner

Filmstaden och Näckrosen

leave a comment »

Näckrosen, station, 2016-02-27 (11) (800x532)Det har av och till föreslagits att tunnelbanestationen ”Näckrosen” borde byta namn till ”Filmstaden”, den främsta förespråkaren har varit Solna stad, men då Solna skulle få stå kostnaden för bytet av stationsskyltar och alla kartor som återfinns på stationer och i vagnarna verkar frågan runnit ut i sanden.

Ett mer naturligt namn hade nog varit ”Råsunda”, men förväxlingsrisken med den dåvarande Råsundastadion som låg invid station ”Solna centrum” hade då varit uppenbar.

Näckrosen, station, 2016-02-27 (3) (800x533)När jag och sonen i lördags besökte Råstasjön steg vi av vid Näckrosen, vi beundrade konsten, främst Näckrosdammen som man hittar i tvärtunneln mitt på stationen.

Därefter tog vi rulltrappan upp till Råsundavägen och styrde stegen mot den gamla Filmstaden innan vi fortsatte mot Råstasjön.

Filmstadens portal finns kvar var vid entrén, inne på området hittar man en hel del byggnader från den tid då området var Sveriges Hollywood, mellan 1920 – 1970-talet, vilka på senare år blandats upp med nybyggda bostadsrätter, caféer och annat som hör nutiden till.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: