Mina reflektioner

Gratinerad zucchini

leave a comment »

Gratinerad zucchini är en underbart smakrik rätt, trots parmesanosten är den relativt kalorisnål. Vill man skulle man kunna servera den gratinerade zucchinin som ett tillbehör till en köttbit, som en contorni i Italien.

Gratinerad ZucchiniIngredienser:

  • 1 schalottenlök (1 gul lök går precis lika bra)
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 kruka basilika
  • 4 zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Skala och finhacka löken, skär champinjonerna i kvartar och svetta dem i olivolja 5–6 min, häll på tomaterna, krydda med salt och peppar, sjud sakta i 1 timme. Grovhacka basilikan och lägg i, dra kastrullen åt sidan.
  • Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnhuset, fyll med tomat- och champinjonsås och täck med parmesanost.
  • Gratinera i ugn ca 180° i ca 20 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: