Mina reflektioner

Äntligen fick sonen se storkar

leave a comment »

Den fågelintresserade sonen har under en längre tid velat se stork, jag har sett stork, men aldrig i Sverige, dock i Baltikum, Danmark och Polen. Så en given programpunkt under veckans Malmöbesök var att besöka ett storkhägn där det fanns såväl storkar i hägn som fritt flygande storkar.

Fulltofta StorkhägnVia Storkprojektets hemsida fick vi en bra information om var man med stor säkerhet skulle kunna få se storkar i såväl hägn som fritt flygande, vi valde att åka till Fulltofta Storkhägn strax norr om Hörby. Vi klev av bussen ute på riksvägen och vandrade de ca 2 kilometerna till Storkhägnet ivrigt spanande efter storkar i skyn, när vi passerat Fulltofta kyrka såg vi såväl storkhägnet som storkar som flög i närheten av det, sonens lycka var total.

I storkhägnet fanns det mängder med storkar, varav ca ett sextiotal årsungar, på hägnets tak hade ytterligare ett antal storkar byggt bon, uppenbarligen lockar hägnet även till sig de vilda friflygande storkarna. Det var underbart att se storkarna lyfta från sina bon för att sedan majestätiskt segelflyga i närområdet, det såg så lätt ut när dom svävade i skyn.

I år kommer Storkprojektet kunna släppa ut ett hundratal ungstorkar, dessa kommer att släppas vid storksläppet vid Hemmestorps Mölla Lördag 30 juli kl. 13.00.

Vi stannade länge vid storkhägnet, därefter gick vi ner till Östra Ringsjön för att betrakta fågellivet innan vi återvände till busshållplatsen och ”hem” till hotellet i Malmö.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: