Mina reflektioner

Idag skådade vi fåglar i Flemingsberg

leave a comment »

Inte långt från hyreshusen från 70-talet hittar man ett paradis för många fåglar, Flemingsbergsvikens våtmarksanläggning, som anlades i mitten av 90-talet för att rena dagvattnet från närområdet, ex Flemingsberg.

Vid våtmarksanläggningen såg vi många fåglar, även om våtmarken säkerligen har mer att erbjuda under vår och höst då flyttande vadare och änder rastar här, idag såg vi b l a Brun kärrhök, Ormvråk, Fiskgjuse, Rörhöna, Entita och Talltita.

Fortsätter man förbi våtmarksanläggningen kommer man till Flemingsbergsskogen, det gjorde vi, där hittar man fantastisk natur och många minnen från äldre dagar, jag och sonen besökte bland annat b l a Stensättra fornborg, en av tre fornborgar som finns i Flemingsbergsvikens inre del. Vi hittade även ett fint informationsblad om Flemingsbergsskogen, vilket kommer att locka oss till ytterligare vandringar i området.

Jag och sonen kommer att återvända många gånger till Flemingsbergsvikens våtmark och Flemingsbergsskogen, framöver kommer det att bli enklare att kombinera naturupplevelse och de allt som oftast nödvändiga matinköpen när ICA Maxi öppnar invid Flemingsbergs station under hösten 2016. Först natur, sedan handling och därefter bussen hem till Skarpnäck.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: