Mina reflektioner

Det blev många promenader i Malmös parker

leave a comment »

När jag och sonen i förra veckan besökte Malmö blev det efter middagen alltid en kvällspromenad i någon av Malmös alla parker, även om vi i Stockholm har underbara parker, Djurgården, Hagaparken, Humlegården mfl så imponeras jag av parkerna i Malmö, det är inte så konstigt att Malmö kallas parkernas stad. Ett begrepp som nog Malmö i sig självt såväl skapat och sett till att sprida, men det är välförtjänt.

Vi kom främst att promenera i parkerna kring stadsbiblioteket och slottet, Kungsparken och Slottsparken, samt förstås i Pildammsparken, vilken förmodligen är en av Sveriges vackraste parker, om jag får säga det själv. Det som imponerar mest är nog samspelet mellan vatten, planteringar och träd, båda dessa parkområden präglas av dammar och kanaler.

Under våra kvällspromenader i Malmös parker ägnade vi oss naturligtvis åt en av våra favoritsysselsättningar, fågelskådning och det fanns en hel del att se, Rörhönor och Strandskator är inte något vi hittar i parkerna hemmavid, men i Malmö såg vi dom i mängder.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: