Mina reflektioner

Jag och sonen hittade en pärla i Malmö

with 3 comments

När man är på semester är en av de viktigaste sakerna maten, samt att alla, såväl barn som föräldrar blir nöjda med maten. Redan innan jag reser iväg brukar jag surfa runt för att se vad som finns på orten om jag aldrig varit där eller kolla om gamla favoriter finns kvar, naturligtvis gjorde jag så innan jag och sonen besökte Malmö i förra veckan.

Den restaurang som både jag och sonen gillade förra året var stängd de två första dagarna, så det gällde att hitta ett eller annat alternativ, på nätet hittade jag restaurangen V.E.S.P.A som bara låg ett stenkast från hotellet där vi skulle bo, menyn på nätet lovade gott, så jag noterade V.E.S.P.A på listan med restauranger som skulle kunna passa såväl mig som sonen.

V E S P A, VESPA, Kanalgatan, Malmö, barnmenyNär vi checkat in på hotellet tog vi en promenad på stan och passerade då b l a V.E.S.P.A, sonen gillade vad han såg och vi beslöt att testa restaurangen senare den kvällen. Efter att vi varit hemma på hotellet och vilat en stund stegade vi ner till restaurangen och satte oss till rätta.

Sonen hittade direkt barnmenyn under rubriken ”Bambini”, han ville ha pizza, jag beställde en pastarätt tortellini, fylld med ricottaost och spenat i en ostsås, toppad med parmaskinka och parmesanost. Sedan överraskade sonen mig vid salladsbordet, han ville smaka på bönor (black eye bönor), det har aldrig hänt förut och han gillade dom. När maten kom blev jag lite orolig, sonens pizza såg inte riktigt ut som de pizzor han är van vid, men han sken upp och högg in på pizzan med god aptit så min oro försvann. Att min pasta smakade utmärkt var underordnat, det viktigaste är ändå att sonen är nöjd.

Efter maten tog sonen en glass, även den var han mycket nöjd med, jag tog en espresso.

Vi var båda väldigt nöjda när vi lämnade V.E.S.P.A för att ta en kvällspromenad i en av Malmös alla parker, Pildammsparken, såväl med maten som personalens trevliga bemötande (professionellt trevliga) och hur dom bidrog till att sonen blev mycket nöjd.

Vi återvände till V.E.S.P.A varje kväll under Malmövistelsen, sonen tog glatt samma pizza och samma glass, jag varierade mig och åt olika pizzor eller pastarätter, de två sista kvällarna bjöd personalen även mig på glass.

Var vi kommer att äta under nästa Malmöbesök är ju inte så svårt att gissa, sonen älskade stället och det kommer att bli svårt att få honom att äta någon annanstans.

 

 

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pizza och glass innehåller ju mycket kolhydrater/socker som ger blodsockerförhöjningar – och det är väl ej så hälsosamt – eller ?

  Gilla

  Josef Boberg

  8 juli, 2016 at 22:21

  • Helt korrekt, men rör man på sig så är det enligt min uppfattning inget problem, jag och sonen gick mellan 10 – 15 km per dag under vistelsen i Skåne.

   Gilla

   melkerlarsson

   8 juli, 2016 at 22:40

   • Jo… – Melker – det gör ju saken lite bättre. Apropå att promenera så gör jag det varje dag ca en timme – och har gjort så sedan mitt av 1970-talet. Det och ett minimum av kolhydrater och socker i kosten – sedan ca sju år tillbaka – håller mig vid god vigör. Jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är halvvägs 150 år LivsErfaren.

    Gillad av 1 person

    Josef Boberg

    9 juli, 2016 at 09:59


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: