Mina reflektioner

Sommarstiltje vid sjöängen

leave a comment »

Angarnsjöängen, flock med TofsviporIdag var jag på ett tjänsteärende utefter Roslagsbanan, mot slutet av dagen fick jag lite tid över och passade då på att besöka Angarnsjöängen för att se vad som händer i fåglarnas värld så här mitt i sommaren.

Precis som jag förväntade mig rådde en viss sommarstiltje vid sjöängen, häckningssäsongen lider ju mot sitt slut för många arter, så det var ont om fåglar i såväl ”luftrummet” som i vattnet och på den omgivande sjöängen.

Dagen bjöd dock på en del fina observationer, såsom Bivråk, Brun kärrhök samt en stor flock med 60 – 80 Tofsvipor som flög lite planlöst fram och tillbaka, det kändes lite som ett hösttecken fast inte ens halva sommaren har gått. Ett annat glädjeämne var att det rensats runt fågeltornet, ett antal träd har tagits ner vilket påtagligt förbättrat sikten från fågeltornet.

Angarnsjöängen är väl värd att besöka oavsett årstid, glöm inte bort omgivningarna, det är lätt att blicken bara riktas mot sjöängen, men vänd gärna blicken mot omgivningarna och gör gärna en avstickare in i skogen eller ut på de omgivande ängarna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: