Mina reflektioner

Sparrispasta

leave a comment »

Grön SparrisSparrissäsongen är väl formellt sett slut, den infaller ju egentligen under våren, främst under april och maj, även om man under övriga tider på året numera med lätthet hittar sparris i butikerna, så är det under våren det är säsong.

Jag lagar dock rätter med sparris året runt, såvida man kan hitta fin sparris i butikerna, en populär och enkel rätt är sparrispasta.

Ingredienser:

  • 250 g bandpasta ex fettuccine, gärna grön och gärna färsk
  • 200 g grön sparris
  • smör eller olivolja
  • en rågad tesked torkad basilika
  • 2,5 – 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl riven parmesanost eller liknande
  • Peppar
  • Salt

Gör så här:

  • Skär sparrisen i mindre delar ca 2 – 3 cm långa
  • Smält smöret eller värm olivoljan i en kastrull och fräs sparrisen under omröring i ca 2 minuter, tillsätt grädden, basilikan, salt och peppar och låt det sjuda under ca 2 minuter, man kan låta det småsjuda längre men passa så att inte sparrisen blir för mjuk, den ska ha ett visst tuggmotstånd.
  • Koka pastan enligt instruktionen
  • Ta kastrullen från spisen, vänd ner parmesan och blanda väl, blanda därefter ner såsen i den nykokta pastan och blanda väl

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: