Mina reflektioner

Idag skådade jag och sonen fåglar vid Ågestasjön

leave a comment »

Ågestasjön, utsikt från fågeltornet, få fåglar i sjönVi hade inte så höga förväntningar inför dagen, sommaren lider fågelmässigt mot sitt slut och vi fick våra förväntningar bekräftade när vi klev upp i fågeltornet, därifrån såg vi enkom gräsänder, sothöns och en och annan skäggdopping.

Men skam den som ger sig, vi vandrade runt sjön och dagen blev bättre och bättre, helt plötsligt dök en brun kärrhök upp och därefter mängder med ormvråkar varav ett flertal var ungfåglar. Nere vid pumphusängen såg vi b l a gulärla, törnskata och mängder med tofsvipor som samlats ute på ängen, där träffade vi även en kvinna som sett en skräntärna. Så under den fortsatta promenaden utefter Ågestasjöns västra sida höll vi utkik och när vi befann oss mitt emot Årsta gård och fågeltornet såg vi Skräntärnan, vilken vi kunde observera under ca en kvarts tid innan den försvann.

Fågelskådningen fortsatte fram tills vi klev på bussen mot Farsta, vid busshållplatsen kretsade ett större antal ormvråkar på varierande höjd, de flesta var troligen årsungar.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: