Mina reflektioner

Idag skådade jag och sonen fåglar på norra Djurgården

leave a comment »

Stora Lappkärret, i bakgrunden Stora LappkärrsbergetEfter några dagar i Gävle hade vi planerat att skåda fåglar på Järvafältet, men vi vaknade inte förrän vid niotiden så det blev till att planera om.

Istället för Järvafältet åkte vi till norra Djurgården, vi klev av bussen vid Stora Lappkärrsberget och promenerade ut i naturen, vi stannade förstås till vid Lappkärret, där såg vi b l a häger, vilka satt sig tillrätta i kraftledningsstolparna runt Lappkärret. Vi fortsatte genom skogen där vi såg antydan till meståg mellan träden, grupper av småfåglar som tog sig från träd till träd i jakten på föda.

Nere vid Spegeldammen såg vi dagens bästa skådning, Smådopping, men även Skäggdopping och Häger som stod i vassen och lurade i jakten på fisk. Via Laduviken och Uggleviken tog vi oss sedan till tunnelbanan vid Tekniska högskolan, på det hela taget blev det en mycket lyckad fågeldag. Vi såg förstås mängder av andra fåglar under dagen, Fisktärna, Nötväcka, Nötskrika och Sothöna för att bara nämna några.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: