Halloumiburgare
Halloumiburgare är nästan godare än vanliga hamburgare i alla om du frågar mig, en frisk och fräsch smak.
Receptet är att betrakta som ett grundrecept, man kan i precis lägga på vilka och hur mycket grönsaker som helst bara de får plats.
Som tillbehör skulle jag rekommendera ugnsrostade grönsaker.
Ingredienser för 4 portioner
- 1 rödlök , skivad
- 2 ciabatta
- 2 st Halloumi (ca 150 g st)
- 4 msk Zeta Olivolja
- 1/2 huvud romansallad eller huvudsallad
- 2 tomater , skivade
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Dela bröden så att du får ett halvt ciabattabröd per burgare. Dela varje bröd så att det blir en topp och en botten. Rosta brödet i 2 msk olivolja i en het stekpanna. Ställ åt sidan. (Man kan även grilla brödet, eller värma det i ugnen).
Dela halloumin på mitten till totalt 4 stora bitar. Stek halloumin i olivolja ca 3 minuter på varje sida så att osten får en god och krispig yta. (Man kan även grilla osten). Lägg ihop burgare med sallad, ost, tomat och lök på toppen.
Kommentera