Mina reflektioner

Halloumiburgare

leave a comment »

HalloumiburgareHalloumiburgare är nästan godare än vanliga hamburgare i alla om du frågar mig, en frisk och fräsch smak.

Receptet är att betrakta som ett grundrecept, man kan i precis lägga på vilka och hur mycket grönsaker som helst bara de får plats.

Som tillbehör skulle jag rekommendera ugnsrostade grönsaker.

Ingredienser för 4 portioner

  • 1 rödlök , skivad
  • 2 ciabatta
  • 2 st Halloumi (ca 150 g st)
  • 4 msk Zeta Olivolja
  • 1/2 huvud romansallad eller huvudsallad
  • 2 tomater , skivade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Dela bröden så att du får ett halvt ciabattabröd per burgare. Dela varje bröd så att det blir en topp och en botten. Rosta brödet i 2 msk olivolja i en het stekpanna. Ställ åt sidan. (Man kan även grilla brödet, eller värma det i ugnen).

Dela halloumin på mitten till totalt 4 stora bitar. Stek halloumin i olivolja ca 3 minuter på varje sida så att osten får en god och krispig yta. (Man kan även grilla osten). Lägg ihop burgare med sallad, ost, tomat och lök på toppen.

Written by melkerlarsson

11 augusti, 2016 den 18:33

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: