Mina reflektioner

Dagens bild – kvinnan med cykeln

leave a comment »

När jag och sonen i går besökte visningen av Odenplans pendeltågsstation uppmärksammade vi att det försiggick en ”enmansdemonstration”, eller kanske mer korrekt en ”enkvinnodemonstration” vid entrén till Odenplan, skulle man uttrycka sig mer politiskt korrekt handlade det nog om en ”enhendemonstration”. Hon ringde med jämna mellanrum på cykelns ringklocka för att göra oss i kön uppmärksamma på sitt budskap.

Hon protesterade mot att man inte kommer att få kliva på- eller av med sin cykel vid pendeltågsstationen vid Odenplan, precis som man idag inte får göra vid Stockholms central och vid Arlanda.

Jag har full förståelse för att man framgent inte kommer att tillåta att cyklar medförs till och från Odenplans pendeltågsstation, men jag lyfter ändå på hatten för kvinnan som stod där med sin cykel, jag beundrar hennes engagemang och imponeras av att hon gör något personligt istället för alla dessa Facebook och Twitterkampanjer och jag tror att fler än jag noterade både henne och hennes budskap.odenplan-protest-mot-att-man-inte-kommer-att-fa-ta-med-sig-cykeln-pa-pendeltaget

Annons

Written by melkerlarsson

19 september, 2016 den 08:45

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: