Vi äter bara 5% av våra äpplen
Av alla äpplen som växer i våra trädgårdar äter vi bara upp 5%, i alla fall enligt uppgift i gårdagens Studio ett i P1 och jag har ingen orsak att betvivla uppgiften.
När jag var liten tog min mamma tillvara på allt som växte i trädgården på landet, av äpplen blev det mängder med äpplemos, torkade äppelringar till vinterns flingor.
Idag verkar detta med att safta och sylta vara en bortglömd konst, men det finns nog fler förklaringar än bristande kunskap, det handlar nog även om att förvaringsutrymmena för mat inte är särdeles generösa idag, det är inte många som har ett skafferi eller en jordkällare idag. Själv har jag inte ens ett äppleträd.
Written by melkerlarsson
27 september, 2016 den 06:56
Publicerat i Årstider, Frukt, Mat & Dryck
Tagged with Äpplemos, Äpplen, Äpplen ruttnar bort, Studio ett, Studio ett P1, Torkade äpplen, Vi äter bara 5% av våra äpplen
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.
Kommentera