Mina reflektioner

Mer och mer färdigmat i matbutikerna

with 2 comments

Under lunchen strossar jag runt på ICA Maxi Lindhagen för att handla mat inför helgen, trenden med färdigmat i butikerna håller i sig, man kan undra om det kommer att finnas kök i de lägenheter som byggs om 10 – 15 år?

Nåja, köket kommer nog inte att försvinna helt, men kokvrån eller kokskåpet kanske gör comeback, i alla fall i de mindre lägenheterna.

Idag noterar jag att ICA lanserat en ny serie med färska färdigrätter som förpackningsmässigt hämtat sin inspiration från de där ”take away china” förpackningarna man sett i amerikanska deckare, där huvudpersonen antingen äter direkt ur pappförpackningen framför TVn en sen kväll eller rotar runt i kylen bland gamla ”take away china” kartonger där innehållet för länge sedan passerat sitt bäst före datum.ica-tortellini-ost-och-skinka-ica-bara-att-varma-ica-maxi-lindhagen

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Måtte vi svenskar hålla emot den där amerikanska trenden, och hellre ta oss tid och möda att laga mat till och med våra barn. Främst av nyttighetsskäl men lika mycket av näringsinnehåll och social fostran. Vi lever ofta i en stressig vardag men hoppas vi har/tar oss tid till den sociala fostran med våra barn. Den är såååå viktig.
  Kramis

  Gilla

  surridurr

  14 oktober, 2016 at 22:54

  • Kan inte annat än at hålla med, det som skrämmer mig mest är när föräldrar kö med hämtpizza, färdigmat mm för att barnen ska hinna med sina aktiviteter efter skolan. Gör man det då och då är det okej, men det är numera mer regel än undantag.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   15 oktober, 2016 at 21:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: