Mina reflektioner

Inlagd eller picklad rödlök

leave a comment »

Inlagd eller picklad rödlök, passar till det mesta, den håller minst en eller annan vecka i kylen.

picklad-rodlokIngredienser:

  • 3 rödlökar
  • lag
    • 2 dl ättikssprit 12%
    • 1 1/2 dl strösocker
    • 1 dl vatten
    • 1 tsk senapsfrön
    • 1 tsk svartpepparkorn

Gör så här:

  • Skiva rödlöken tunt och lägg den  i en tättslutande glasburk, jag har använt motsvarande fast i plast och det fungerar lika bra såvida den håller för högre temperaturer (+120 grader)
  • Rör samman ingredienserna till lagen samt koka upp denna under omrörning, häll lagen över rödlöken.
  • Efter att den svalnat av, förvara i kyl.

Written by melkerlarsson

16 november, 2016 den 18:35

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: