Mina reflektioner

Idag besökte vi Livrustkammaren

with one comment

I går diskuterade jag och den snart elvaårige sonen slaget vid Breitenfeld 1631, om vad detta slag och segern vid Breitenfeld kom att betyda och vad som skulle kunna hänt om Gustav II Adolf tagit andra beslut efter segern vid Breitenfeld. Det blev med andra ord en kontrafaktisk diskussion, hade Gustav II Adolf valt att gå mot Wien 1631-1632 hade förmodligen såväl den Europeiska- som den Svenska historien tagit en helt annan inriktning.

matningsflotten-strommenIdag följde vi upp diskussionen genom att besöka Livrustkammaren, vi hade likaväl kunnat besöka Armémuseum, men det besökte vi nyligen, så idag valde vi Livrustkammaren. På vägen passerade vi julmarknaden vid Stortorget, där rådde det trängsel, så vi stannade inte ens till där.

Vi sökte oss vidare till Livrustkammaren, vi började precis som vanligt med att titta på de Kungliga vagnarna, därefter stannade vi länge i den del som innehåller kläderna mm från de svenska kungar som stupat i krig eller mördats, Gustav II Adolf, Karl XII och Gustav III, sonen fascineras av historien om deras öden, precis som jag gjorde när jag var i hans ålder.

Dagen avslutades med ett besök vid matningsflotten vid Strömmen, där utfodrade vi gråtrutar, fiskmåsar, skrattmåsar mfl , med vårt medhavda bröd.

 

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Helt underbar läsning om hur du utbildar din son på både ett kulturellt och historiskt sätt. Fortsätt så!
    Kramis

    Gillad av 1 person

    surridurr

    10 december, 2016 at 21:51


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: