Mina reflektioner

En gråmulen dag vid Ågestasjön

with 2 comments

Idag åkte jag och sonen till Ågestasjön för att skåda fåglar, förväntningarna var extremt lågt ställda, inledningsvis besannades våra låga förväntningar, men sedan hände något.

När vi klev av bussen såg vi bara Skator, från fågeltornet såg vi ingenting, Ågestasjön var helt tom på fåglar, men då den var isbelagd var det föga förvånande. Vi fortsatte ner mot pumphusängen, där såg vi mängder med Björktrastar som i mildvädret kalasade på daggmaskar mm, vi såg även Nötskrikor. Därefter dök en av dagens höjdpunkter upp, en Havsörn seglade in över pumphusängen, emellanåt dök den ner i skogsbrynet i jakt på något, men den försvann sedan utöver Ågestasjön.

Efter en hel del letande och klättrande hittade vi till slut Södertörns Fågelklubbs fågelmatning vid Ågestasjön, där såg vi b l a Nötväcka, Större hackspett och Trädkrypare. Dagens höjdpunkt kom dock att bli Sångsvanarna som sakta flög in över pumphusängen för att därefter landa för födosöka under en halvtimme.

Därefter var det dags för mig och sonen att återvända hemåt, vi stannade till i Farsta centrum för att handla mat på ICA Kvantum, där var det milt uttryckt trångt, tack och lov skulle vi bara kompletteringshandla och behövde bara en kundkorg, men det var svårt nog att ta sig fram med en sådan i handen.

 

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lite avis blir jag. Vill också så fåglarna. I smått och stort. Havsörnen är också landskapsfågeln här där jag bor. För de mindre fåglarna har jag haft en kikare. Men den måste ha gått sönder i samband med flytten. Var kan jag köpa en ny kikare?
  Kramis

  Gillad av 1 person

  surridurr

  30 december, 2016 at 21:37

 2. Jag använder en kikare som jag ärvt från min mor som dog för över tjugo år sedan, till sonen har jag köpt en kikare på Teknikmagasinet https://www.teknikmagasinet.se/produkter/sport-o-fritid/kikare/kikare-hunter-8×42

  Gilla

  melkerlarsson

  30 december, 2016 at 22:03


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: