Mina reflektioner

För fjärde dagen i rad blev det fågelskådning

leave a comment »

För fjärde dagen i rad blev det fågelskådning för mig och sonen, idag valde vi att åka till Järvafältet, vilket kom att visa sig vara ett mycket lyckat val av oss.

Det finns många sätt att ta sig till Järvafältet, otaliga är de busshållplatser och pendeltågs- och tunnelbanestationer som ligger i kring Järvafältet, vi valde att ta tunnelbanan till Akalla, efter femhundra meter är man ute på Järvafältet och kan plocka fram kikaren.

Redan vi Hägerstalund kunde vi notera de första fåglarna i anteckningsblocket, Domherrar, Koltrastar mfl, men den största utdelningen fick vi i anslutning till Järvafältets Ornitologiska klubbs fågelmatningar söder om Säbysjön och strax norr om Säby gård. Där såg vi Gulsparv, Gråsiska, Snösiska, Större Hackspett, Trädkrypare, Nötväcka mfl.

När det började skymma styrde vi stegen mot Jakobsbergs centrum, där handlade vi på Coop Jakobsberg, på vägen till centrum passade jag precis som vanligt på att guida sonen i mina barndomskvarter. Efter att vi handlat tog vi pendeltåget tillbaka mot Stockholms central.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.