Mina reflektioner

Dags att förnya årskorten

with 3 comments

Gårdagens solsken var idag som bortblåst, idag lös solen enkom med sin frånvaro, jag åkte in till stan och promenerade ut till Djurgården för att förnya mitt årskort till Skansen och till Aquaria, årskortet på Aquaria ger en även fri entré till Gröna Lund, så man slår så att säga två flugor i en smäll. Jag har även årskort till ett par andra museum, men dessa är det inte dags att förnya ännu.

Men hur gammal ser man egentligen ut att vara? Både när jag förnyade årskortet på Skansen och på Aquaria fick jag frågan om jag skulle ha ett vanligt årskort eller ett för pensionär. Visst skulle man kunna spara en slant genom att köpa ett årskort för pensionär, men då man ibland kan behöva bevisa att man är den man är genom att visa legitimation så avstod jag från ett årskort för pensionär.

Jag fick samma fråga när jag och sonen besökte Uppsala högar för något år sedan, på museet hade dom på den tiden pensionärs- och vuxenpris, jag fick då frågan om jag var pensionär, sneglade en sekund på prislistan och svarade ”ja”, så jag fick som 52 åring gå in som pensionär och sonen var gratis.

Bryr jag mig? Nej faktiskt inte, jag är inte särdeles känslig, tycker bara att det är lite roligt.

Written by melkerlarsson

7 januari, 2017 den 16:49

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Haha, det är bara att ta emot när det erbjuds 🙂 Jag fick gratis influensavaccin när jag gick på öppet hus tillsammans med många pensionärer (jag är 54 år). Jag var ändå ärlig och frågade om jag inte skulle betala men eftersom jag redan hade fått sprutan slapp jag 😉

  Gillad av 1 person

  ibod11

  7 januari, 2017 at 18:37

 2. Nej det är väl bara att tacka och ta emot tänker jag 🙂 Jag är inte så särskilt brydd över det där med ålder jag heller, det känns som om den striden ändå inte går att vinna – ha ha!

  Gilla

  Anneri

  7 januari, 2017 at 22:35


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: