Mina reflektioner

Vi avslutade julledigheten på Skansen

with 4 comments

Idag avslutade jag och sonen julledigheten med ett Skansenbesök, i morgon återvänder jag till jobbet och sonen till skolan.

Ett Skansenbesök innebär många höjdpunkter, idag var det nog Blåmesarna, Nötväckorna och Talgoxarna som åt solrosfrön direkt ur handen hos sonen. En annan höjdpunkt var matningen av Lodjuren, men matningen av lappugglorna som brukar vara en höjdpunkt ställdes in då Lappugglorna helt enkelt inte dök upp när det vankades möss, dessa fick istället rävarna vilka uppenbarligen var betydligt mer sugna på möss.

Besöket avslutades på Skansenakvariet där vi kollade in apor, grodor, ormar, spindlar, ödlor och allehanda andra spännande djur.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Åh de är vackra lodjuren. Förra vintern såg jag faktiskt två stycken (vid olika tillfällen) i det vilda, riktigt häftigt!

  Gilla

  Anneri

  9 januari, 2017 at 21:46

  • Skulle gärna se lodjur i det vilda, dom fanns ute på landet i Bergslagen när jag var liten på 60-talet (och finns fortfarande där), ibland såg vi spår i snön men inga lodjur.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   9 januari, 2017 at 21:48

   • Jag tror att stammen har vuxit rejält här. 75 stycken i länet om de som räknar räknat rätt. Rätt bra jobbat av mig att ha lyckats se två av dem med tanke på att länet är ganska stort 🙂

    Gilla

    Anneri

    9 januari, 2017 at 21:55

   • Spår har jag däremot sett mängder av. Hunden jag hade gillade att gå och spåra (inte jaga, det var han för lat för) lodjuren. Jag var kanske inte fullt lika imponerad av att spåra dem som han 🙂

    Gilla

    Anneri

    9 januari, 2017 at 21:57


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: