Mina reflektioner

En gråmulen söndag

with 6 comments

Det blev en gråa söndag, en rejäl kontrast mot gårdagens solsken, jag och sonen började med att titta till vår lilla fågelmatning hemmavid. Vi klippte ner de tomma mjölkkartongerna och hängde upp nya mjölkkartonger med fågelfrön, dessutom hängde vi upp talgbollar. Idag var det ingen fågel vid fågelmatningen, däremot vår gamla bekant, ekorren, som åt av det han kunde komma åt.

matningsflotten-stockholms-stromDärefter fortsatte vi med tunnelbanan in till stan, vi stannade till en stund vid matningsflotten vid Strömmen, där var det fullt med fåglar, främst mängder med Gräsänder, Knölsvanar, Sothöns och Viggar. I bakgrunden hörde vi ett omisskännligt ljud, ”skrik” från tonårstjejer, när vi närmade oss Grand hotell kunde vi lokalisera ljudkällan, en ung kille i badrock visade sig i ett öppet fönster på hotellet, varje gång han gjorde det skrek tjejerna och kastade sig på marken. Efter att ha frågat en tjej som stod och filmade fick vi reda på att det var en av killarna som varit med i den norska serien ”Skam”, en serie jag har hört talas om, men aldrig sett då jag som ”gubbe” 50+ nog inte kan betraktas som den primära målgruppen för ”Skam”. När vi kommit hem gjorde jag en sökning på nätet och kunde konstatera att det var Thomas Hayes som vi såg, i ”Skam” heter han tydligen William.

Därefter fortsatte vi runt i stadens elektronikbutiker för att leta efter en ny spelkonsol till sonen, vi hittade inte vad vi sökte men nu förstår jag marknaden fullt ut, den är minst sagt svåröverskådlig för en pappa som växte upp på 60-talet helt utan elektroniska leksaker. Dagen avslutades på Hemköp i City där vi handlade mat, att grönsakerna har gått upp i pris p g a det kyliga vädret i södra Europa har jag skrivit om tidigare, det var märkbart även idag när jag skulle köpa blomkål.

 

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vi hade inte så mycket sol igår. Bara några timmar mitt på dagen … men det var vackert ändå, även utan sol. Att se allt sådär frostigt vitt är en fröjd för ögat.
  Hann med långpromenader i det vita, både igår och idag 🙂

  Jag visste inte ens att det fanns en serie som hette Skam? Jag kanske också ska ta och göra en sökning på nätet 😛

  Önskar dig en bra vecka 🙂

  Gillad av 1 person

  Lollo

  29 januari, 2017 at 22:49

  • Jag känner till Skam genom kollegor på jobbet som har tonårsdöttrar och genom sonen som berättat om att tjejerna i klassen tittar på den. Visas bara på SVT play vad jag förståt.

   Gilla

   melkerlarsson

   29 januari, 2017 at 22:53

   • Okej … då kanske man kan kolla vad det är för något där … om jag hinner och orkar … :S

    Gillad av 1 person

    Lollo

    29 januari, 2017 at 22:56

 2. Hahahah, lite dråpligt. Nej jag har inte sett Skam. Men förslagen dyker upp varje gång jag vill se något på svt.play,

  Gilla

  surridurr

  30 januari, 2017 at 00:32

 3. Ha ha – känner igen mig i det där med elektronikprylarna. Det var andra tider när vi växte upp 😉 Minns när min son var typ 3 år och vi hade köpt vår första ”hemmadator” och mormor skulle instruera honom… När han tittade bestämt på henne och upplyste om att ; Mormor, du fattar ingenting… Min kära mor var inte alltför nöjd med vare sig sig själv eller det älskade barnbarnet just då 😉

  Gilla

  Anneri

  30 januari, 2017 at 00:36

 4. Jag var visserligen först i familjen att använda en dator i jobbet men när vi fick hem vår första pc tog det inte lång tid innan sonen, som var 9 år, hade lärt sig mycket mer av både funktioner och hur den var ihopsatt. Han brydde sig inte ett dugg om att vi sa att han inte fick plocka isär ”burken” och det lärde han sig massor av 😉 Jag undrar om det finns någon i vår generation som inte har föreslagit barnen att testa att bygga djur av kottar och pinnar. Det är inte alls lika populärt i efterkommande generationer av någon anledning 😉
  Jag har också hört talas om Skam men har ingen direkt lust att själv se den.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  30 januari, 2017 at 21:27


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: