Mina reflektioner

Ett ledstråk med förhinder

with 2 comments

ledstrak-mall-of-scandinaviaEfter det att jag och sonen i lördags skådat fåglar vid Lötsjön och Råstasjön handlade vi mat på ICA Kvantum i Mall of Scandinavia, m a o precis som vanligt.

På vägen till pendeltåget vid Solna station fångade ledstråket från entrén till receptionen mitt intresse, att en privat aktör som Mall of Scandinavia lägger ett ledstråk är mycket positivt, att det går från en av deras huvudentréer till receptionen är rätt tänkt, där kan säkerligen den synskadade personen som följt ledstråket få den guidning och hjälp som han eller hon behöver.

Dock verkar inte alla ha förstått ledstråkets funktion och syfte, för innanför entrén har någon lagt ut mattor som ”effektivt” bryter ledstråket, att man lägger ut mattor vintertid för att fånga upp grus och slask har jag full förståelse för, men att lägga dessa över ledstråket är knappast optimalt.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Förhoppningsvis är det okunskap hos de ansvariga. Jag vet ärligt talat inte hur jag själv skulle ha tänkt. Jag visste inte vad markeringen betyder innan jag läste det här men jag tror nog att jag skulle ha hört mig för innan jag la dit en matta. Bor eller arbetar man i Stockholm borde man ha sett detta förut och med ett sådant jobb hör det väl till att känna till betydelsen. Jag har i alla fall fått lära mig något nytt 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11

  30 januari, 2017 at 21:53

  • Kul att man kan sprida kunskap, tyvärr är det väldigt få som förstår sig på ledstråk och dess betydelse, här i stan kan man hitta ledstråk som verkar vara mer konstnärlig utsmyckning i gatan än funktionella för dem som behöver dessa. Hemmavid ställer staden ut låga blomkrukor varje vår, tvärs över ledstråket utanför tunnelbanestationen, så den som behöver ledstråket ramlar rakt ner i blommorna om han eller hon följer ledstråket med sin vita käpp.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   30 januari, 2017 at 22:16


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: