Mina reflektioner

En gråmulet sportlov

with 3 comments

Några av dagarna under sportlovet tillbringade jag med sonen, vi hade planerat för mycket utevistelse, men det blev mindre än tänkt p g a det gråa och slaskiga vädret. En dag hade vi tänkt att åka till Skansen, men då det började regna under tunnelbaneresan bestämde vi oss för att besöka historiska museet istället.

Historiska museet var dock inget dåligt alternativ denna gråa trista sportlovsdag, vi hade en mycket trevlig och lärorik dag på detta pedagogiska museum som vi besökt många gånger förut, det finns alltid något nytt att upptäcka på ett museum och i takt med att sonen blir äldre fastnar han för nya saker i det rika utbudet. Vi passade även på att spela det gamla spelet ”kvarn”, vi hade lite svårt att förstå reglerna, så vi gjorde våra egna tolkningar.

En annan av dagarna besökte vi Ågestajön, återigen en grå och småregnig dag, men vilken fågeldag vi fick, vi såg årets första starar och tofsvipor, därutöver såg vi även b l a havsörn och ormvråk, så det var två nöjda killar som lämnade Ågestasjön efter ett par timmars fågelskådning.

agestasjon-grusvag

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag kan bli lite avundsjuk på utbudet av intressanta och roliga platser och museer i storstan. Jag bor helst i ett mindre samhälle eller ännu hellre på landet men just det utbudet skulle jag gärna ha lite närmare. Fåglar kan jag däremot se här också 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11

  3 mars, 2017 at 21:44

 2. Någon dag på sommarlovet tycker jag ni ska ta en tur ut till Norröra (Saltkråkan) med guide. Fast det krävs förstås en del planering. Bussturer. Och sedan båttur. Orkar ni med en övernattning så kan ni ta ännu en tr ut till Söderöra där delar av Saltkråkan spelades in. Titta gärna på Saltkråkan med sonen innan. Om ni gör detta tror jag det ger en positiv upplevelse för er båda, av vår skärgård. Har ni tur så kanske guiden även visar Astrid Lindgrens hus från sjösidan.
  Och varför inte göra ytterligare en guidad tur ut i den norra skärgården? Finns massor att se
  Kram

  Gillad av 1 person

  surridurr

  3 mars, 2017 at 21:59

 3. Utbudet i en storstad blir naturligen större, i Stockholmsområdet finns närmare 90 officiella museum, därutöver finns det väl nästan lika många till som är tämligen okända för de flesta, jag och sonen har besökt närmare hälften av dessa. Utbudet ute i landet är ofta större än de flesta tror, jag och sonen letar oss fram till de mest okända museerna oavsett var vi åker i landet. Jag gillar dock inte reformen som innebar fri entré till en massa statliga museer, de flesta ligger i Stockholm, skulle hellre ha sett att de pengarna gick till utställningar som kunde turnera runt i landet och visas på länsmuseum både här och där runt i landet så att alla får del av vårt kulturarv.

  Gilla

  melkerlarsson

  3 mars, 2017 at 22:04


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: