Mina reflektioner

En kylslagen dag i Solna

with 4 comments

lotsjon-sonen-matar-anderIdag åkte jag och sonen återigen till Lötsjön och Råstasjön för att skåda fåglar, en favorit i repris med andra ord. Det var kallt och blåsigt så skådningen var annat än njutningsfull vädermässigt, men vi kunde i slutet av dagen räkna in 35 olika arter, så det blev på det hela taget en mycket lyckad fågeldag.

Vi började precis som vanligt vid Lötsjön, vi hade med lite överblivet bröd hemifrån och fåglarna är vana att bli matade med bröd, så fort man stannar upp en stund blir man omringad av gräsänder som vill ha bröd. Efter en stunds promenad plockade vi fram vårt bröd, sonen blev snabbt omringad av ett femtiotal änder som pockade på uppmärksamhet, dom nafsade på sonens allvädersstövlar och byxor, så han hade fullt upp med att mata dom.

Därefter fortsatte vi mot Råstasjön, på vägen tittade vi trädtopparna, där såg vi b l a gråsiskor, nötväcka, blåmes, talgoxe, gärdsmyg och stenknäck.

Väl framme vid Råstasjön såg vi förstås mängder av de övervintrande hägrarna, tyvärr blåste det kallt även vid Råstasjön så vi begav oss raskt in i skogen på Råstasjöns norra sida, där såg vi b l a nötskrika och förstås även vattenrallen som idag var väldigt kärvänlig, han kom fram till våra skor och pickade på dem. Vi matade vattenrallen med solrosfrön som han satte i sig snabbt i konkurrens med koltrastarna.

Dagen avslutades på Mall of Scandinavia där vi värmde oss inför hemfärden med pendeltåget och handlade mat på ICA Kvantum.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Som vanligt, fina foton. Ja idag har det varit kallt. Huvva

  Gilla

  surridurr

  5 mars, 2017 at 21:23

 2. Roligt att lyckas med fina bilder på fåglar. Jag har oftast inte den turen, kanske för att jag oftast har två hundar att hålla ordning på samtidigt 😉 I stället får jag njuta av dina fågelbilder 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11

  6 mars, 2017 at 21:04

  • Skrämmer inte hundarna bort fåglar? Katten här hemma är duktig på det, men han ser väl för ”sugen ut”

   Gilla

   melkerlarsson

   6 mars, 2017 at 21:09

   • Det verkar inte som om fåglarna blir mer rädda för hundarna än för mig. Kan bero på att båda vovvarna är lugna och helt oberörda av fåglar. Däremot är det svårt att hantera kameran samtidigt som man ska ha koll på två hundar 🙂

    Gillad av 1 person

    ibod11

    6 mars, 2017 at 21:16


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: