Mina reflektioner

Årets varmaste dag, i alla fall hitills

with 2 comments

Väderprognosen lovade 16 – 17 grader fram emot eftermiddagen, så blev det, men blåsten förtog en del av känslan, men 16 – 17 grader är inget man klagar på i mars.

Idag blev det en krokig promenad till Tyresö centrum, hade inget behov av att besöka just Tyresö centrum, men handla mat måste man ju allt som oftast, rakaste vägen är det väl en 6 – 7 km, men för min del blev 11 – 12 km då jag valde en lite mer krokig variant. Några minuter efter att jag klivit ut genom porten var jag ute i Nackareservatet, att fåglarna fått vårkänslor märktes verkligen, runt i kring mig var det en ljudtapet av fåglar som sjöng in våren och det omisskännliga ljudet av hackspettar som bearbetar träden med sin näbb i jakt på insekter.

Efter en timmes promenad och fågelskådande var jag framme vid Ältasjön, isen hade precis gått upp, så det var inte många fåglar i sjön, men i vassen kunde jag se en grupp med en av Sveriges vackraste småfågel, stjärtmesen, såg dessutom mängder med större hackspett och en och annan kungsfågel (Sveriges minsta fågel). Även vid Flatensjön hade isen gått upp, några familjer grillade vid stranden, därefter blev det mer utav en transportsträcka till Tyresö centrum, så jag plockade fram hörlurarna och passade på att lyssna på Historiepoddens senaste avsnitt vilket handlade om den ryska revolutionen.

Hem från Tyresö tog jag dock bussen, väl hemma noterade jag att uteserveringarna var fullsatta, en dröm om säsongens första kopp kaffe på balkongen började så sakta gro i mitt huvud, men ack vad det blåste på balkongen, inte ens katten ville gå ut på balkongen, men balkongdörren har i alla fall stått på glänt sedan jag kom hem, en vårkänsla i sig.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är skönt att våren verkar ha bestämt sig för att stanna nu men blåsten förtog lite av glädjen och njutningen. I ”min” skog är det också full fart på massor av olika fåglar. Tyvärr har björktrastarna kommit och de överröstar många av de mer vackra sångerna. Det är ett väldigt tjattrande på dem.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  26 mars, 2017 at 20:30

 2. Så ja! Nu går det att kommentera lite längre bakåt 😀

  Här ville jag tidigare idag dels skriva och kommentera bilden som jag tycker är enormt vacker. Jag älskar dem där svajande vassvimplarna 😀
  Dels ville jag också kommentera Stjärtmesen, som även jag tycker är en av dem vackraste småfåglarna. Den får mig att tänka på en gammal skolplanch som jag har i min ägo sedan en av dem nedlagda skolor vi har bott i under min tonårstid. Den är full med fåglar och jag minns att just Stjärtmesen var den jag förälskade mig i mest. På den planchen är den lilla näpna fågeln absolut den allra sötaste 😀

  Gillad av 1 person

  Lollo

  2 april, 2017 at 19:55


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: