Mina reflektioner

I helgen stängde vår fågelmatningen för säsongen

with 2 comments

Skansen, blåmes och talgoxe äter ur handenI helgen stängde jag vår fågelmatning för säsongen, städade av området, klippte ner de sista tomma mjölkförpackningarna och slängde dessa i den närbelägna papperskorgen.

Nu när våren kommit på riktigt hittar fåglarna mat på egen hand, så behovet av att stödutfodra fåglarna finns helt enkelt inte längre.

Vad har vi då lärt oss, jo en del:

  • Det som går åt som smör i solsken är: solrosfrön och talgbollar, fåglarna har ätit av allt annat vi utfodrat dom med, men solrosfrön och talgbollar är absolut populärast
  • Att fåglarna under vinterns ljumma perioder inte besökt fågelmatningen i samma utsträckning som när det är snö och kallt
  • Att plastöverdragna förpackningar, ex mjölkpaket, fungerar alldeles utmärkt som behållare för fågelmat, de håller fukten borta från fågelmaten

Huruvida vi har gjort nytta vet jag inte, men förmodligen har vi räddat en och annan fågel från svältdöden, som jag nämnde i ett tidigare inlägg hörde på ”Naturmorgon” i P1 för ett tag sedan att det dör ca 50 000 Talgoxar per dag under vintern, förmodligen har vi hjälpt en eller annan liten fågel att överleva vintern, även om denna vinter generellt varit mild och snäll mot våra småfåglar.

 

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vilken fin bild. Jag är säker på att ni har räddat ett antal små fåglar och glatt en del människor som har kunnat titta på fåglar på er utfodringsplats 🙂

    Gilla

    ibod11

    27 mars, 2017 at 14:38

  2. Jag gissar att ni räddat mer än en lite fågel – i vart fall från att vara hungrig och frusen!

    Gilla

    Anneri

    27 mars, 2017 at 19:33


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: