En annorlunda Tomatsalsa
En annorlunda tomatsalsa som ska stå tre dagar i rumstemperatur efter att den förberetts, i receptet som jag hittade benämndes den som ”Fermenterad tomatsalsa”, fermenterad får ju en att tänka på fermenterad fisk, läs surströmming, men där upphör likheten, såväl doft och smak har inga likheter med surströmming.
Ingredienser:
- 3 plommontomater
- 1 grön paprika
- 1/2 röd chili
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här:
Skär tomaterna i bitar. Ansa och tärna paprikan. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken.
Lägg samtliga ingredienser i en väl diskad lufttät glasburk och låt stå i rumstemperatur 3 dygn, dock inte i direkt solljus.
Låter jättespännande. Ser fint ut. Önskar verkligen att jag skulle kunna äta sånt. Det är liksom vuxenmat. Men det klarar jag inte av. Precis varje ingrediens är helt otänkbar för mig. Men då jag bodde kvar i huset tillverkade jag massor av liknande i burkar till den egna familjen, samt till mina föräldrar. Själv njöt jag enbart av att se på burkarna, för vackert är det ju.
GillaGillad av 1 person
surridurr
31 mars, 2017 at 22:31
Jag älskar surströmming (i tunnbrödsstut med potatis) men den smaken skulle jag ändå inte vilja ha i en tomatsalsa. Tyvärr, och jag är verkligen ledsen för det, så gillar jag inte paprika men i övrigt ser det väldigt gott ut.
GillaGilla
ibod11
1 april, 2017 at 09:46