Mina reflektioner

En blåsig men underbar dag vid Angarnsjöängen

with 6 comments

I veckan besökte jag och sonen Angarnsjöängen för första gången denna säsong, vi har inte varit där sedan oktober, det var rejält blåsigt, mulet och tidvis duggregn, så våra förhoppningar var inte så stora, men när dagen summerades kunde vi konstatera att vi sett 48 olika fågelarter under vår promenad runt sjöängen.

Vattennivån var tämligen hög, vilket kommer att gynna fågellivet senare under våren och sommaren, men vi lyckades ta oss runt sjöängen helt torrskodda även om det på vissa kortare sträckor var ganska så lerigt.

Det var många höjdpunkter under dagen, lågt över sjöängens vass kretsade 3 – 4 Bruna kärrhökar likt papperssvalor i jakt på sitt byte, vi såg även b l a fiskgjuse, ormvråk och skogsnäppa, vände vi blicken in mot skogen såg vi bofinkar, nötväckor, trädkrypare och en mängd andra småfåglar, på de fuktiga ängarna såg vi mängder med sädesärlor. Den art som dominerade i såväl i sjöängen som i omgivningen var förstås de många grågässen.

Ett annat glädjeämne är att den smala och bräckliga spången över det norra utloppet har bytts ut mot en bredare och betydligt säkrare bro.

Det var två nöjda killar, nåja en gubbe (jag) och en kille (sonen) som efter fem timmars fågelskådning styrde stegen mot busshållplatsen.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ibland får jag för mig att man ser fler djur när det är lite ”halvruskväder” än om det är strålande vackert. Vet inte om det är sant eller om jag helt enkelt inbillar mig 😉

  Gillad av 1 person

  Anneri

  13 april, 2017 at 19:34

  • Det är sant, kolla bara på djurparker, djuren är mer aktiva när det är svalt och regn, syns tydligt på ex Skansen och Kolmården

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   13 april, 2017 at 19:40

   • Jag hörde om det när vi var i Mexiko också (i Sian-Ka’an) då guiderna var fascinerade över hur många djur vi faktiskt såg – då var det mulet, lite ruggigt och småregnade mellan varven.

    Gillad av 1 person

    Anneri

    13 april, 2017 at 19:41

 2. En härlig dag med många fina minnen. Jag tyckte att jag såg en sädesärla härom dagen och om den finns där uppe hos er så såg jag säkert rätt 🙂

  Gilla

  ibod11

  14 april, 2017 at 09:23

 3. […] När jag och sonen under veckan blickade ut över Angarnsjöängen slog det mig hur annorlunda det hade kunnat sett ut om de storvulstiga planerna under de så kallade rekordåren under 60-talet hade blivit verklighet. […]

  Gilla

 4. Ibland betalar det sig att trotsa vädret 🙂

  Gillad av 1 person

  RidgeCroft Birding

  11 maj, 2017 at 16:50


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: