Mina reflektioner

Allergisäsongen är här

with 5 comments

Björken är förmodligen ett av de vackraste träden i Sverige, men under våren skyr jag den som pesten, jag har varit allergisk mot gräs ända sedan min uppväxt på 60-talet och mot björk sedan mer än 30 år.

Denna vår har ur ett allergiperspektiv varit tämligen extrem, allergisäsongen började redan i februari/mars, al och alm, förmodligen p g a den ljumma vintern, därefter var det ganska så lugnt, men under de senaste veckorna har pollenhalten i luften fullkomligt exploderat. Halten av björkpollen är hög, såväl jag som sonen är snörvliga, ja det verkar som att alla i min omgivning är snörvliga.

Written by melkerlarsson

7 maj, 2017 den 08:14

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja det är gott om pollen nu. Vanligtvis är jag inte allergisk men även jag reagerar vissa dagar – lite överkänslig snarare än allergisk. Inte konstigt då om ni som faktiskt är allergiska har det tufft.

  Gilla

  Anneri

  7 maj, 2017 at 09:51

 2. Jag lider med alla som inte kan njuta fullt ut av våren. Att inte kunna känna alla dofter utan i stället ha en täppt näsa och kanske rinnande ögon måste kännas väldigt frustrerande.

  Gilla

  ibod11

  7 maj, 2017 at 09:55

  • Jo, det kan vara ganska så jobbigt, men tack och lov är det som värst under en vecka, under resten av perioden är det lindrigare, då mäktar allergitabletterna med att lindra besvären, men när det är som värst räcker dom inte riktigt till.

   Gilla

   melkerlarsson

   7 maj, 2017 at 16:09

 3. Vet att det finns vissa allergier som man vaccinera bort. Även om man inte bli av med allergin helt och hållet så kan det lindra. Något att kolla?

  Gillad av 1 person

  surridurr

  7 maj, 2017 at 22:41

  • Så länge det mest är pollen så bryr jag mig inte om detta med vaccinering, men förstår om t ex en ridskoleägare skulle vaccinera sig såvida han/hon blev allergisk mot hästar.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   8 maj, 2017 at 12:45


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: