Mina reflektioner

Oro i trädtopparna

with 7 comments

På väg till jobbet passerade jag innegården hemmavid, gården har många buskar och träd så finns det ganska så gott om fåglar, det finns flera skattbon och många småfåglar, såsom blåmes och talgoxe häckar på gården.

På morgon brukar det därmed vara ett intensivt kvittrande, men idag var det mer än vanligt, det verkade råda en viss oro bland småfåglarna.

KattJag spanade runt i träden och upp mot himlen, kanske fanns det en rovfågel i närheten? Vi har ju tidigare haft sparvhök på besök på gården och det finns gott om såväl duvhök och sparvhök i området.

Nej förklaringen fanns på marken, en stor och väldigt fin katt smög runt i buskagen, det var uppenbarligen den som orsakade den högst berättigade oron. Huruvida katten verkligen var intresserad av småfåglarna vet jag inte, den såg ärligt talat inte så särdeles intresserad ut, men fåglarna vågar nog inte chansa.

 

 

Written by melkerlarsson

19 maj, 2017 den 18:27

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Verkligen en fin katt. Fåglarna låter sig nog inte luras av att katten ser ointresserad ut. De förstår att den bara väntar på en chans att ta dem.

  Gillad av 1 person

  ibod11

  19 maj, 2017 at 18:49

 2. Nej det är nog bäst att ta det säkra före det osäkra som fågel med ett sånt rovdjur i närheten (även om den ser ganska fredlig ut).

  Gillad av 1 person

  Anneri

  19 maj, 2017 at 20:03

  • Min katt sitter varje kväll på balkongen och spanar på fåglarna, skulle någon fågel råka komma innanför kattnätet så skulle den nog möta ett grymt öde.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   19 maj, 2017 at 20:41

 3. Under barnens uppväxt hade vi tre katter. Den äldsta var specialiserad på fåglar, tyvärr. Men han tog även ekorrungar. Den nästäldsta var specialiserad på huggormar!!! Och den yngsta enbart på fåglar.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  19 maj, 2017 at 22:24

  • Innekatten här hemma äter mest flugor och annat han hittar på balkongen, men katter som är specialiserade på huggormar fanns på landet när jag var liten (60-talet). Min mamma, som var livrädd för både katter och ormar accepterade grannens katt då han rensade närområdet från ormar.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   19 maj, 2017 at 22:39

   • Begripligt. Vår katt var någon annanstans och hämtade hem huggormar. Hon fick en kull med ungar och då släpade hon hem ännu fler huggormar, troligen för att lära sina ungar

    Gillad av 1 person

    surridurr

    19 maj, 2017 at 22:54


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: