Mina reflektioner

Idag skådade vi fåglar vid Ågestasjön och i Orlångens naturreservat

with 4 comments

Idag åkte jag och sonen åter till Ågestasjön för att skåda fåglar, vi tog precis som vanligt bussen till Ågestasjön, när vi klivit av bussen såg vi mängder med svalor, såväl hussvalor som ladusvalor, som flög tätt över åkarna och ängarna på jakt efter insekter uppe i skyn såg vi en och annan tornseglare.

Därefter fortsatte vi till fågeltornet nere vid sjön, det som kom att fascinera oss mest i sjön var en knipa med 4 – 5 ungar och en sothöna med 6 – 7 ungar, dom höll sig ständigt i vasskanten, för i vassen kan man söka skydd om kärrhöken eller glupsk häger skulle dyka upp. På ängarna invid sjön såg vi årets första gullvivor vilket är sent jämfört med förra året då vi såg våra första gullvivor redan i början av maj, men denna vår har onekligen varit lite märklig.

Idag nöjde vi oss inte med att bara besöka Ågestasjön, vi utökade skådningsområdet och fortsatte genom en vacker lövskog ner mot Balingsta-Bottnen där varken jag eller sonen varit tidigare, på vägen hörde vi årets första gök. Nere vid Balingsta möttes vi av ett underbart landskap, sjöängar, våtmarker, åkrar och ängar, att vi inte letat oss hit tidigare är för mig en gåta och vi kommer absolut gå hit fler gånger. Dagen avslutades med att vi promenerade upp mot Huddinges mer tättbebyggda områden varifrån vi tog bussen hemåt.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mycket vackert!

    Gillad av 1 person

    RidgeCroft Birding

    20 maj, 2017 at 19:47

  2. Åh vilket fint foto på gullvivorna

    Gillad av 1 person

    surridurr

    20 maj, 2017 at 19:49

  3. Härliga vårfoton!

    Gillad av 1 person

    Anneri

    20 maj, 2017 at 21:19

  4. […] jag och sonen i lördags promenerade i Orlångens naturreservat sprang vi nere vid Balingsholm på denna sedan länge övergivna vindsnurra, ett primitivt […]

    Gillad av 1 person


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.